Kare Yüz Tipine Uygun Eşarp Nasıl Olmalıdır?

30-01-2023 11:26
Kare Yüz Tipine Uygun Eşarp Nasıl Olmalıdır?

Tesettür giyimde kadınların en çok kararsız kaldığı konu eşarp seçimi olmaktadır. Tesettür giyimin şartlarını yerine getirirken aynı zamanda şık bir kombin oluşturmak isteyen kadınlar, çoğu zaman eşarp seçiminde zorlanabiliyor. Tesettürün şartlarına uygun şık kombin oluşturmanın yanı sıra kişi, yüz tipine uygun seçim ve eşarp bağlamaları yaparak görünümü güzel bir şekilde değiştirebilmekte. Bu kapsamda kare yüz tipine uygun eşarp nasıl olmalı? konusunu ele alacağız.


Öncelikle kare yüz tipinde yüz hatlarının daha keskin olduğu bilinen bir gerçektir. Yapılan yanlış eşarp seçimi ile bu yüz hatları daha da belirginleştiğinde kişi kendini rahatsız hissedebilir. Bu sebeple yüz hatlarını biraz daha yumuşatacak bir eşarp seçimi, beklentilerinizi karşılayacak bir görünüme sahip olmanıza imkan sunar. Pamuklu eşarp modelleri, istediğiniz bağlamayı gerçekleştirebilmenizi sağlarken kare yüz tipiniz için en ideal seçim olacaktır.

Kare Yüz Tipi Olan Kişilerin Eşarp Seçimi

Kare yüz tipine sahip kadınların yüz hatları çok daha belirgindir. Bu sebeple eşarp seçiminde ve eşarp bağlama noktasında uygun seçim yapılmadığı takdirde yüz hatları daha fazla keskinleşebilir. Keskin bir yüz hattı görünümünü tercih etmeyen ve kare yüz tipi olan kişilerin eşarp seçimi daha yumuşak olmalıdır. 


Bu kapsamda biraz daha salaş bir bağlama gerektiren yumuşak yapıda eşarplar seçilebilir. Buna en uygun örnek pamuklu eşarplar olacaktır. Kayma yapmayan ve kolay şekil alabilen eşarp seçimi yaptığınız takdirde yüz hattınıza yakışacak bir bağlama yapabilir ve istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. 

Kare Yüze Sahip Kişiler İçin Eşarp Modelleri

Farklı yüz tiplerinde farklı eşarp seçimi ve bağlama yöntemleri öne çıkmaktadır. Yüz tipleri ne olursa olsun uygun şal ve eşarp seçimi ile beklentileri karşılayacak şık görünüme ulaşılır. Bu kapsamda kare yüz tipine sahip kişiler eşarp konusunda biraz daha zorlanabiliyor. Çünkü yanlış yapılan eşarp seçimi ya da bağlama, kişinin yüzünü olduğundan daha tombul ya da keskin göstermesine sebep olabilir.


Eşarp modelleri arasında daha geniş ebatlara sahip seçeneklere öncelik vererek daha rahat bir bağlama gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte eşarbınızı bağlarken bonenizin gözükmemesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca kare yüze sahip kişiler için eşarp modelleri arasında renkli çerçeveli eşarplar öne çıkar. Çerçeveli eşarplar dikkati, yüz hattınıza değil eşarba yoğunlaştırır.

Yüz Şekline Göre Eşarp

Yüz şekline göre eşarp seçimi yaparken öncelikle yüz şeklinizi doğru şekilde belirlediğinizden emin olmalısınız. Kadın yüz şekilleri genellikle aşağıdaki gibidir;

- Kare yüz,


- Oval yüz,


- Yuvarlak yüz,


- Üçgen yüz,


- Uzun yüz,


Kalp yüz



Her yüz tipinin görünümü ve yüz hatları farklılık gösterdiğinden, aynı eşarbın her yüz tipinde farklı bir görünüm sunacağını bilmek gerekir. Yüz şekline göre eşarp seçerken yüz hatlarınızın keskinliği referansınız olmalıdır. Keskin yüz hatlar, eşarp seçimi ile bu görünümü biraz daha yumuşatabilirken daha oval ve yuvarlak yüz hatlarına sahip kişiler, çene hizasında yapılan bağlamalar ile keskin bir yüz hattına sahip olarak görünümünü dengeleyebilir.

 
İlginizi Çekebilir

Eşarp Ölçüsü Nasıl Belirlenir ?
Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır?
Şal ve Eşarp Arasındaki Farklar Nelerdir ?
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.