Yaş Gruplarına Göre Eşarp ve Şal Bağlama Biçimleri

24-07-2023 10:13
Yaş Gruplarına Göre Eşarp ve Şal Bağlama Biçimleri

İslamiyet dininde başörtüsü olarak bilinen ürünler aslında eski Türk geleneğinde de kadınların örtünme amacıyla kullandığı bir eşyaydı. Bu kültürü farklı coğrafyalarda farklı kültürlerde de görebilirsiniz. Ancak Türklerde İslamiyetin kabulü ile birlikte dini bir vecibe olarak kullanımını sürdürmüştür. Öncesinde de bahsettiğimiz gib başörtüsü yani eşarp kullanımı farklı coğrafyalarda vardır. Bu anlamda eşarp bağlama yöntemleri de coğrafya ve kültüre göre değişebilmektedir. Bir diğer farklılık ise yaş gruplarına göre eşarp ve şal bağlama biçimleri olmaktadır. Tabii kişisel olarak da farklı kültürlerdeki eşarp bağlama yöntemleri de tercih edilebilmektedir. Mesela ülkemizde Asya tarzı eşarp bağlama oldukça sevilen bir yöntem olmuştur. 


Ancak hangi yöntemi tercih etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, yaş grubunuza göre bir tercih yapmanız en baştan doğru bir tercih olur. 

20 Yaş ve Altı için Başörtüsü Bağlama Biçimleri

Ergenlik dönemi olarak da nitelendirilen bu dönemde daha çok minimal tasarımlar tercih edilebilir. Genç stili yansıtacak rahatlık ve sadelik ön planda olmalıdır. Tasarım olarak daha çok orta yaş grubunun tercih ettiği büyük desenli modellerden uzak durulmalıdır. Abartılı tasarımlar dışında aynı şekilde bağlama yönteminde de salaşlığı ve rahatlığı yansıtacak yöntemler tercih edilmelidir. Bunun için de pamuk eşarp veya twill eşarp modelleri daha uygun olabilir. Bunlarda eşarbın iki ucunu enseden bağlayarak bir tarafını omzunuzdan arkaya atabilirsiniz. 

20’li ve 30’lu Yaşlar için Başörtüsü Bağlama Biçimleri

Artık üniversite ve iş yaşamı çağına denk gelen 20-30 yaş aralığı için ise eşarpların, şalları bağlanma yöntemi değişebilir. Çünkü hayatınızda artık resmi durumlar, görüşmeler, sunumlar söz konusu olacaktır. Bunun için de yeri geldiği zaman minimal ancak resmiyeti yansıtacak tarzda ürünleri tercih etmeniz gerekecektir. 


Tarzınıza hareket katacak renkli desenleri eşarbınızda, şallarda tercih edebilirsiniz. Bu yaşlar aralığında da yine tercihiniz rahatlık olabilir. Ancak sizin için bir tamamlayıcı olacağı için ortama uygun olarak desenli eşarplar, geometrik veya çiçek desenli eşarpları tercih edebilirsiniz. 


Bağlama yöntemleri anlamında da Asya tarzı eşarp bağlama yöntemi bu süreçte tercih edilebilir. Eşarbınızı çok fazla sıkmamaya özen gösterin. Bohem, rahat ve bir o kadar da şık durması önemlidir. 

40’lı ve 50’li Yaşlar için Başörtüsü Bağlama Biçimleri

İleri yaşlara doğru eşarplardaki tasarımlar da bağlama yöntemleri de klasikleşmektedir. Biraz da yaşın olgunluğunu yansıttığından dolayı bu tarz tercih edilir. Dolama eşarp bağlama biçimi bu yaş aralığı için çok fazla kullanılır. Tabii bu süreçte eşarpların ebatlarına göre de farklı bir tarz yakalanır. Bu yöntem Asya tarzı olsa da kare eşarplarda küçük dokunuşlar ile farklılık elde edilir. Burada tercih edilen yöntem omuzlardan bırakılan eşarbın bir ucunu iğne ile omuzda sabitlemedir. Tasarım olarak da düz renkli ve ipek eşarpları tercih edebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir 

Yuvarlak Yüz İçin Eşarp Bağlama Biçimleri
Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?
Yaz Kombinlerini Taçlandıracak 5 Eşarp Ve Şal Modeli
Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.