Yazın Sıcağında Terletmeyen Kumaş Türleri

13-03-2023 10:01
Yazın Sıcağında Terletmeyen Kumaş Türleri

Giyimlerimizde tercih ettiğimiz kumaşlar, rahatlığımız açısından önemlidir. Özellikle sıcak yaz havalarında vücut ile temasta kaşıntı yapmayan ve terletmeyen kumaş seçilmelidir. Gün boyu veya uzun bir süre giyeceğimiz her türlü giyimde rahat hareket etmek ve terlemeyi önlemek adına mevsimsel kullanıma en uygun kumaş seçeneklerinden yana tercih yapılmalıdır. Bu anlamda kişilerin terletmeyen kumaş hangileridir? yönünde bir sorusu da vardır. Bununla ilgili herkesin tercihi farklı olabilir. Ancak terletmeyen kumaşlar olarak önerilecek çeşitler hep aynıdır.

Terletmeyen Kumaş Çeşitleri

Özellikle yaz mevsimlerinde artan sıcaklıklarla birlikte giyimlerimizde daha bol seçenekler tercih ederiz. Vücut ile olan temasında kumaşın rahatsızlık vermemesi bizler için önemlidir. Ama bir yandan serinlik sağlamak veya güneş ışınlarının bunaltıcı etkisini azaltmak için kışın tercih ettiğimiz kumaşlardan da farklısını tercih ederiz. Bunları da terletmeyen kumaş modelleri olmaktadır. Bunların kullanımıyla birlikte hem terlemeyi ve ter kokusunu önlemiş olur, esnek yapıları sayesinde de daha rahat hareket etme şansı yakalarsınız. 

Şile Bezi

Rahatlık ve şıklık denildiğinde ilk akla gelen kumaşlardan olan şile kumaşlar, daha çok yazlık alanlarda uzun elbiseler, bebek müslinleri veya bol gömlekler bilinmekteydi. Artık bu kumaştan istenilen giyim türü elde ediliyor. Sadece deniz, plaj gibi yerlerde değil günlük olarak da pantolon, gömlek, elbise, tişört gibi çeşitlerde de bu türden yararlanılabilir. En az terleten kumaşlar arasında gösterilir.

Pamuklu Kumaşlar

Hem insan vücudunda alerjik etki bırakmayan sağlıklı bir yapıya sahiptir. Hem de esnek yapısı sayesinde hava alabilir ve terlemeyi en aza indirir. Bu kumaşı aklınızın gelebileceği her türlü giyim türünde görebilirsiniz. 

Keten Kumaş

İster günlük ister özel günler için olsun keten ile üretilen her türlü giyim çok şık bir görünüm sağlar. Aynı zamanda terleme yapmayan yapısıyla, keten eşarp veya keten şal gibi seçenekler de tesettür giyimde yaz aylarının vazgeçilmezi olur.

Krep Kumaşlar

Pütürlü yapısı ve kolay temizlenebilirliği ile bilinen krep kumaşlar, hava alan yapısı sayesinde de terlemeyi önler. Kadın ve erkek giyiminde birçok model de en fazla tercih edilen seçeneklerden biridir. 

Poplin Kumaş

Pamuk kumaş içerisinde yer alan bir çeşit olsa da artık kendi adıyla da öne çıkmaya başlamıştır. Özellikle ev tekstilinde çok sık rastlanır. Zamanla da kadın ve erkek giyiminde tercih edilen terleme yapmayan kumaşlar arasına girmiştir.

İpek Kumaşlar

Kumaşta kalite, rahatlık ve şıklık denildiğinde kuşkusuz ki birçok kişinin aklına ipek kumaş gelir. Bundan dolayı da fiyat olarak biraz daha yüksektir. Ancak terleme yapmaması, dayanıklı yapısıyla uzun ömürlü kullanım sunar. 

Terletmeyen Kumaşta Ürünler Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yaz geldiğinde herkesin giyimde tercihi terleme yapmayan kumaşlar olur. Ancak bunları temin ederken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar da vardır.


1-Bu kumaşlar kendi arasında da kalite kalite sınıflandırılabilir. Öncelikle bütçenizi belirleyerek bu yönde bir çeşide karar verebilirsiniz.


2-Kumaşın terleme yapmadığını vaat eden çok fazla marka bulabilirsiniz. Ancak bunun öncesinde işi gerçekten bilen birinden yardım alın. Kumaş yapılarını araştırın.


3-Alışveriş noktasına geldiğinizde ise güvenilir bir markadan ve siteden ürünlerinizi temin edin.



Terletmeyen eşarp veya şal gibi seçeneklerde Shecafta sizin için sunulan kumaş seçeneklerine hemen göz atabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.