Büyük Beden Tesettür Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır ?

02-06-2023 22:04
Büyük Beden Tesettür Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır ?

‘Bugün ne giysem?’ sorusu her kadın için oldukça önemlidir. Ancak konu büyük beden olunca kadınlar doğru kıyafet seçimi konusunda daha fazla kararsız kalabilmektedir. Özellikle büyük beden tesettür giyimde, hem bedenine uyan kombini yaparken hem de tesettürün gerekliliğine uymak oldukça önem kazanıyor. Bu yazımızda, büyük beden tesettür kıyafet seçimi nasıl yapılır? sorusunu cevaplarken aynı zamanda büyük beden tesettür kombin önerileri ile ‘bugün ne giysem’ sorusuna cevap bulabilmenizi sağlıyoruz.


Öncelikle, bedeninizi iyi tanımalı, fazlalığınız olduğunu düşündüğünüz bölgelerini gizleyecek tercihler yapmalısınız. Doğru bilinen ancak yanlış bir bilgi olan bol giyinmek, büyük beden hanımların yapacağı yanlışların başında geliyor. Bol kesim kıyafetler sizi bir beden daha büyük gösterebilmektedir. Bunun yerine rahat edebileceğiniz salaş modeller, hem gizleme hem de günlük kombininizi konforlu şekilde kullanabilme avantajı sunar.  


Büyük beden tesettür elbiseler konusunda ‘A kesim’ modeller önerilirken elbise seçiminde pilelerden uzak durmalısınız. Elbise üzerine kullanılacak şal veya eşarp seçimi de kadınların kararsız kaldığı konulardan biridir. Bu noktada dökümlü duran ince yapıda şal ve eşarpları tercih etmeniz önerilmektedir.

Büyük Beden Tesettür Kıyafetlerde Renk Seçimi

Renkler, özellikle giyim konusunda adeta göz yanılması ile sizi olduğundan çok daha ince gösterebilme imkanına sahiptir. Bu sebeple renkleri doğru kullanmak, büyük beden kadınlarda ekstra önemli bir konudur. Kombinlerinizde istediğiniz rengi kullanmakta özgür olduğunuz gibi, ufak tüyolar ile olduğunuzdan daha ince görünmek ister misiniz? Bunun için ‘koyu renk tercihi’, hem tesettürlü hem de büyük beden hanımlar için anahtar kavram olacaktır.


Lacivert ve siyah, her vücut tipinde ince gösteren renk seçeneklerinin başında geliyor. Özellikle fazla kiloların olduğu bölgelerinizde bu renkleri kullanarak o bölgelerinizi daha rahat gizleyebilirsiniz. Üst beden ya da alt bedenlerde göğüs ve kalça bölümleri, genellikle fazlalığın olduğu bölgelerdir. Koyu rengi kombinin tamamında kullanmak istemeyen kadınlar, sadece fazlalığın olduğu üst ya da alt bedenlerinde koyu renk tercihi yaparak diğer bölümlerinde istediği renkleri tercih edebilir. 

Büyük Beden Tesettür Kombin Önerisi

Tesettür giyim son yıllarda kadınlara çeşitli seçenekler sunabilecek düzeyde zenginleşmiştir. Bu zengin çeşitlilik arasında 54 beden tesettür giyim ürünlerinden 58 60 beden tesettür giyim ürünlerine kadar farklı beden aralıklarında alt-üst giyim ya da tek parça kıyafetler üretilmektedir. Her kadın bedeninde olduğu gibi büyük beden kadınlarda kombin seçiminde özgürdür. 


Elbette tesettürlü büyük beden kadınlarda aynı zamanda tesettürün gerekliliklerini sağlamakta önemli. Bu sebeple büyük beden tesettür kombin önerisinde elbiseler, öne çıkan parçalardan biri olmaktadır. A kesim pilesiz ve koyu renk elbiselerin yanı sıra, doğru renklerde tercih edilmiş büyük beden tesettür takım modellerde son yılların revaçta olan kombin önerilerinden biridir. Büyük beden tesettür kombin oluştururken doğru renk seçimi ve bedeninize uyan kesime sahip ürünler tercih ettiğiniz sürece istediğiniz kombini yapabilir, günlük ya da özel günlerde şıklığı yakalayabilirsiniz. 

Tesettür Giyim Kombininde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük beden tesettür kıyafet seçimi, kadınlar için en büyük soru işaretlerinden biridir. Doğru bir seçim yaparken aynı zamanda şıklığı geri plana atmak istemeyen kadınlar için tesettür giyim kombininde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık;

Kumaş seçimi, kıyafet seçiminde göz önünde bulundurulması gereken ilk noktadır. Hantal ve kaba kumaşlar yerine şifon, krep ve ipek kumaşlara öncelik verilmelidir.


- Fazla renk kullanımından kaçınmalı, tek rengin farklı tonlarını kullanarak kombininizde bütünlük oluşturmalısınız. Bu şekilde vücut dengenizi koruyabilmeniz mümkündür.


- Kat kat giyinmek yerine tek parçadan oluşan kombinler yapmanız, hem konforunuz açısından hem de sizi daha kalın göstermemesi açısından önemlidir.


- Göze çarpan şık takılar, kilonuzu gizleyebilmenizin en güzel yollarından biridir. Sade ve zarif kombininizi göz alıcı hale getirmek için şık ve zarif takılar tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Modest Stili Nedir, Nasıl Uygulanır ?
Zayıf Gösteren Renkler Nelerdir ?
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır?
Abiye Üstüne Hangi Kumaş Şal Olur?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.