Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?

06-07-2023 14:31
Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?

Günümüzde hayatın birçok alanında sadelik daha fazla hakim hale gelmiştir. Ev dekorasyonunda, tasarımlarda, giyim tarzlarında bunun örneklerini görüyoruz. Minimalist yaşam tarzı olarak da adlandırabileceğimiz bu tarzın giyimdeki karşılığı ise modest stili olmaktadır. Zarif, sade ve bir o kadar rahat kesimlerde olan bu stilde daha çok tesettür giyim ilişkilendirilse de artık genel anlamda da giyimde bu tarzları sık sık görebilmekteyiz. Modest stilini öne çıkaran bir diğer unsuru da giyim parçası olarak en fazla iki parça kullanılır. 


Moda akımlarına baktığımızda toplumsal standartlar, gündelik yaşam ile oldukça ilgisinin olduğunu görebiliriz. 60’ların renkli dünyası, dönemin toplumsal hareketleriyle ilişkilendirilebilir. Ancak 70’ler ve özellikle 80 sonrasında toplumda cıvıl cıvıl düzen, şatafatlı ev ve giyim tarzları azalmaya başladı. Globalleşme, ekonomik düzen ile birlikte gündelik yaşamlar biraz daha karışık bir hal aldı. Bu standartlar içerisinde kişiler giyimde daha sade tarzları tercih etmeye başladı. 

Modest Stil Nedir?

Modest stili ne demek açıklamak için öncelikle modest kelimesi anlamını irdelememiz gerekir. Türkçe anlamında mütevazi, alçak gönüllü ve ılımlı anlamını taşıyan modest, giyimde de tam olarak bunu yansıtır. 


1-)Bu stil içerisinde genelde ikiden fazla parça olmaz. Alt ve üst takım tercih edilir. Kimi zamanda tek parça tulum, elbise görülebilir. 


2-)Kesimleri oldukça rahattır. Hareketleri kısıtlamaz.


3-)Renk konusunda da iki canlı renk olmaz. Tek renkli takımlar revaçtadır.


4-)İki renk olacaksa da sıcak ve canlı renk ile daha soft renkler tercih edilebilir.


5-)Tesettür giyimde de şal veya eşarp kullanımları bu doğrultuda bulunabilmektedir.


6-)İslami giyim kuralları ile örtüşmesi ile tesettür giyimi tercih eden kadınlar tarafından da çok tercih edilmektedir.


7-)Ceket, kimono, gömlek, elbise, tişört, bluz, alt üst takım, pantolon, tulum elbise gibi vb. parçalar ile modest giyim stili uygulanabilmektedir. 



Modest Giyim Tarzını Yansıtan Kombinler 

Rahat ve sade tasarıma sahip olsa da modest stilini herkes kullanabilir. Rahatlık isteyen, tarz olarak da sadelikten yana olanlar modest giyim stilinin ön planda olduğu takımları tercih edebilir ya da bu tarza uygun kombinler yapabilir. Peki modest giyim tarzını yansıtan kombinleri nasıl oluşturabilirsiniz? Yukarıda da bahsedildiği gibi ön planda her zaman tek ve iki renk vardır. Sade renkler öndedir. Soft, pastel tonları görebilirsiniz. Canlı renkler çok tercih edilmez. Edilse bile dengeleyici olarak yanında soft tonlar daha çok ön plana çıkmaktadır. Özetleyecek olursak da casual giyimin tesettür giyimdeki karşılığıdır. 


1-)Bu giyim tarzına en çok yakışan oversize kesim elbiselerdir. Çünkü bol kesim ile rahatlığı ve tek detay ile de sadeliği yansıtırlar.


2-)Bir örnek vermek gerekecek ise bej, açık toprak tonlarında oversize elbise/ takım ile kahverengi tonlarında şallar, eşarplar kombin yapılabilir.


3-)Altında ayakkabı olarak da aynı renk tonlarına sahip spor ayakkabı ile spor giyim havası katılır.


Genel olarak diğer tüm giyim parçalarında da bu dengeleyici unsurlardan yararlanılır.

İlginizi Çekebilir

Ten Rengine Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılmalıdır ?
Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır?
Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Eşarp Ölçüsü Nasıl Belirlenir ?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.