Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?

18-08-2022 19:11
Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?

Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?


Kış ayları oldukça soğuk, serin ve sert şartlarda geçer. Bu nedenle bu aylarda tercih edilen kıyafetler ve aksesuarlar diğer aylarda kullanılanlara göre çok daha farklıdır. Kış aylarında sıcak tutma özelliği taşıyan kıyafet ve aksesuarlar sıklıkla tercih edilir. Soğuk günlerde tercih edilen eşarp modelleri de diğer eşarplardan farklıdır. Böyle günlerde soğuktan korunmak için kışlık eşarp modelleri tercih edilir. Kalın, yağış tutmayan, koyu renklerdeki eşarplar soğuk kış günleri için ideal seçimlerdir. Tesettürlü kadınların günlük yaşamlarında kullandığı aksesuarlar arasında; desenli şal, abiye şal, yün eşarp, ipek eşarp, kışlık eşarp gibi birçok çeşit yer alır. Kadınların bu aksesuarlar arasından mevsime uygun, kombinlerini tamamlayabilecek, yüz tiplerine uyum sağlayabilecek çeşitleri tercih etmeleri gerekir.

Kış Aylarının Favori Eşarp Renkleri

Soğuk hava şartlarında geçen kış aylarında üşümeyi engellemek için ısıyı çeken, koyu renkli eşarplar tercih etmek önemlidir. Koyu renkler, sıcak tutma özelliğine sahip olduğu için kış aylarında tesettürlü kadınların favori tercihlerindendir. 


Kış aylarının favori eşarp renkleri şunlardır:

- Siyah

- Koyu mavi

- Kahverengi

- Haki

- Mat kırmızı tonları

- Hardal sarısı

- Mor

- Gri


Bu renkler farklı kombinlere uygun olacak biçimde kullanılabilirler. Koyu renkler tesettürlü kadınlar için sıcaklık ve şıklığı bir arada sunarak tercih edilebilir seçenekler oluştururlar. Kişiler kombinleri sebebiyle zaman zaman açık renkte eşarp renklerini tercih etmek durumunda da kalabilir. Böyle durumlarda, çeşitli renkler barındıran ve koyu renkleri de içeren seçenekleri değerlendirmek çok daha doğru olacaktır. Kış aylarında en sık tercih edilen eşarp modelleri fazla desenli ve daha karmaşık bir görüntüye sahiptir. Bunun en büyük nedeni, kış aylarında kombinlerde kullanılan giyim ürünlerinin daha sade ve desensiz olmasıdır. Eşarplar kişilerin tarzını ortaya koymasına ve daha hareketli bir görüntü ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Genç tesettür giyiminde çok daha enerjik desen ve renkler yer alır. Eşarp modelleri arasından seçim yapmak kişinin tarzına ve beğenisine bırakılır. 

Kış Aylarında Hangi Eşarp Türleri Kullanılmalı?

Kış aylarında kullanılan eşarplarda aranan ilk özellik, eşarbın sıcaklık sağlamasıdır. Bir eşarbın sıcak tutması için ise kumaş türünün ve renginin buna uygun olarak tasarlanmış olması gerekir. Sık dokulu, yumuşak yapılı ve ısı geçirgenliği az kumaşlar kış aylarında daha sıcak tutma özelliğine sahiptir. Penye kumaştan üretilen eşarp türleri, kişilere sıcaklık sağlaması sebebiyle kış aylarında sık tercih edilen eşarp türlerinden bir tanesidir. Penye eşarpların yanında ipek eşarp modelleri de hafif yapıları ve sık dokuları sebebiyle kış aylarında sıklıkla kullanılırlar. İpek eşarplar tesettürlü kadınların sıcaklık ve şıklığı bir arada yakalamasını sağlar. İpek eşarplar sayesinde gün boyu sıcak kalırken aynı zamanda da benzersiz bir tarz yaratabilirsiniz. İpek ve penye eşarplar haricinde poplin, yün eşarp modelleri de kış aylarında kullanılabilecek modeller arasındadır. Kış aylarında kombinlerinizi en iyi şekilde tamamlamak ve güzel bir görünüm kazanmak için yapmanız gerekenler:


1. Kış aylarının vazgeçilmezi koyu tonlardaki eşarplara kombinlerinizde yer verin.




2. Yağmurlu günlerde ve soğuk havalarda kullanılabilecek kalın eşarp modellerini tercih edin.





3. Tek bir rengin farklı tonlarını kullanarak kombinlerinizde tonsürton uygulaması yapın ve şık bir görünüm elde edin.


4. Desenli ve ağır modeller ile tek renk triko kazakla yaptığınız kombinlere farklı bir hava katın.







5. Kış aylarında sıklıkla tercih edilen kazayağı ve leopar desenli eşarpları kombinlerinizde kullanın.




İlginizi Çekebilir

2023 Eşarp & Şal Modası Nasıl Olacak?
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Kırışmayan Kumaş Çeşitleri Nelerdir ?
Büyük Beden Tesettür Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır ?
Kaymayan Eşarp Kumaşları Nelerdir?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.