Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir

10-07-2023 09:32
Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir
Giyim için kaliteli seçenekleri seçmek dışında doğru bir desen ve rengi seçmek de önemlidir. Elbette kumaşların kalitesi kombininiz için şıklık belirtisi olacaktır. Ancak iki veya üç parçalı kombinlerde giyimlerin desenlerinde yakalanan uyum da önemlidir. En önemlisi de desenli giyimlerin nasıl kombinleneceğidir. Desenli eşarp veya şal için de aynı giyimlerde nasıl kombin yapılacağı tesettür giyimi tercih eden kadınlar tarafından çokça araştırılır. Öncelikle şu temeli söylemek gerekir ki desenli olarak tercih ettiğiniz eşarplar, şallarınız dışında tercih ettiğiniz giyiminizde de desen olmaması mutlaktır. Her şeyin desene sahip olması kombini oldukça boğar. Görünümü hem rahatsız edici hem de şık görünümden uzakta olur. Desenli eşarplarınız için kombinde en önemli temel, eşarptaki renklerden en fazla üç tanesini kombininizde bulundurmanızdır. 

Desenli Eşarp Modelleri Neye Göre Seçilmelidir?

Genel anlamda ise desenl eşarbın nasıl kombinlenmesi gerektiği hakkında şunları söyleyebiliriz;


“Üç hakim renk” tercihini yaparken, parlak, neon, fosforlu olanlar yerine daha mat olacak olan zümrüt yeşili, mavi ve bordo gibi renkler ile hakim renk tercihinizi yapın. 


Tek desen tercihi yapın. Yani desenli eşarbınız dışında giyiminizde desen hiç olmasın. Eğer olacaksa da minimal tarzda veya çanta gibi aksesuarlarınızda yine minimal seçenekleriyle olabilir. Burada da zaten başka bir desen değil aynı desen olabilir.

Puantiyeli desenler için ise en iyi kombini floral desenler ile yapabilirsiniz. Renk uyumlarına dikkat ederek iyi kombin ortaya çıkarabilirsiniz. 

Dikey veya yatay çizgili elbiseler ile bluzlar ile desenli eşarbınızı da kombin yapabilirsiniz. Siyah ve beyaz renkteki çizgili elbisenizde bu renklerle uyumlu olacak desenli eşarplar çok iyi duracaktır. 

Eğer ki eşarbınızdaki desenler büyük ise giyimdeki, çantada veya ayakkabıdaki desenler çok daha küçük olmalıdır. 

Ayrıca yüz tipinize ve cilt tonunuza uygun olan desenleri tercih etmeniz çok önemlidir. 

Ekose Desenler

Ekose desenli eşarpları iş ortamlarında, günlük olarak tercih edebilirsiniz. Daha resmi ortamlarda için tercih edecekseniz kumaş türü ipek, viskon veya saten tarzında olabilir. Ancak şuna da dikkat edilmelidir, ekose deseni daha çok kış aylarındaki kombinlere uygun olarak bilinir.

Çizgili Desenler

Eşarbınızda hakim olan çizgiler ve uçlardaki desenler çok şık hava katar. Ancak Elbiselerinizde düz rengi tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Renk uyumu olarak bluz, pantolon ve elbiselerinizde renk siyah, beyaz, gri gibi koyu tonlar olacaksa eşarbınızdaki desenlerin renkler pudra pembesi, yeşil veya mavi tonlarında olabilir.

Zebra Desenler

Zebra deseni oldukça şık bir görünüm verir. Genelde siyah ve beyaz renkleriyle bilinse de artık yeşil, mavi, pembe veya kahverengi gibi çeşit çeşit rengiyle de zebra desenlerini görebilirsinz. Eşarbınızda bu desen ile günlük veya özel gün kombinlerinizi yapabilirsiniz. Zebra desenini tercih ettiğinizde de giyiminizde düz renkler tercihiniz olmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Yaz Kombinlerini Taçlandıracak Eşarp Ve Şal Modelleri
Abiye Üstüne Hangi Kumaş Şal Olur?
Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılır?
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?
Sıcak Havalara Uygun Pratik Şal Ve Eşarp Bağlama Modelleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.