Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?

10-07-2023 09:21
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?

Şık olmak kadar artık tercih edilen giyimi rahatlıkla taşıyabilmek, konfor alabilmek de önemli hale geldi. Tesettür giyim için de durum her giyim parçasında bunu temel alarak tasarlanır. Çünkü giyimleri, gün içerisinde çok farklı aktiviteler sırasında kullanabilirsiniz. Şıklığınızı yansıtmanın en önemli unsurlarından biri de her giyimi rahatlıkla taşıyabilmekten geçer. Sizi rahatsız eden, konforsuz olan giysiler iyi kombinlerin kötü görünümüne bile sebep olabilir. Tesettür giyimde kadınların bu anlamda hafif yapısıyla tercih ettiği belli başlı eşarp ve şal modelleri bulunur. Hafif olduğu kadar şık tasarımlara da sahip olarak kullanıcıların her anlamda beklentilerini karşılamış olurlar. Daha da iyi bir rehber olabilmesi adına isterseniz bu modelleri hem tasarımları hem de sağlık ve konforlu olma yönleriyle inceleyelim.

Medine İpeği Şal ve Eşarplar

İsmiyle kullanıcıları yanıltabilir ama Medine İpeği kumaşı aslında polyester ve viskon karışımı elde edilen bir türdür. Burada her iki türünde karışım oranı kalitesini belirler. Eminiz ki birçok kişinin gardrobunda bu kumaş türüne ait şalı veya eşarbı mevcuttur. Bunlar ayrıca kırışma yapmaması ve makinede de yıkanabilir olmalarıyla kullanıcıların en fazla tercih ettiği modeller arasında yerini alır. Medine ipeği şal veya eşarplarda kumaş kalitesi sebebiyle tercih edilen tasarımı ve renkleri de çok iyi yansıtırlar. 

Pamuk Eşarp ve Şallar

Tüm mevsimlerde kullanılabilen yapısı ve rahatlığıyla pamuklu şallar, eşarplar da tercih edilmede öndedir. Bilhassa, pamuklu kumaşların sağlıklı yönü de kullanıcıları bu ürünleri tercih etmeye yönelten bir diğer neden olarak gösterilebilir. Tüm desen çeşitleri, rengarenk modelleri de pamuk eşarp ve şallarda bulabilirsiniz. Ancak burada da unutulmamalıdır ki pamuklu ürünler ince iplikler ile yapılır, katlandıkça genişlikleri kullanıma uygun hale gelir.

Penye Şal Modelleri

Günlük olarak veya yürüyüş gibi aktiviteler sırasında kullanımında rahatlık sağlayan bir diğer kumaş türü de penye kumaşlardır. Tesettür giyimlerde de daha rahat hareket edebilme ihtiyacında penye şal ve eşarpları tercih edebilirsiniz. Hafif ve rahat olarak bilinse de dokular çok fazla sarabilme özelliği gösterir. Kimi kullanıcılar bu anlamda penye dışında modellere de yönelebilir. Ancak belirli bir kısım hareket kolaylığı sebebiyle bu ürünleri tercih etmektedir.

İpek Karışımlı Yün Şal ve Eşarplar

Kalite ve konfor denildiğinde kumaş olarak herkesin aklına kuşkusuz ki ipek gelecektir. İpek kumaştan yapılan giyim ürünleri hem çok daha uzun ömürlü olarak kullanılabilir hem de daha canlı bir görünüm sağlarlar. Bunları kış aylarında da sürdürmek isteyenler için ipek karışımlı olarak üretilen yün şal ve eşarplar da hafifliği ve sıcaklığı aynı anda sağlayabilir. İpek ve yün kumaşlarında kullanım oranları da bu ürünler için kaliteyi belirler.

Sağlıklı ve Şık Viskon Şallar

Birçok kumaş türüne göre daha hafif olan, pamuğa göre bile daha fazla nem emebilme özelliği gösteren viskon şallar, yansıttığı şıklığıyla, kullanıcıların en gözde tercihlerinden biridir. Ayrıca kumaş yapısı itibariyle kolay bağlanabilirler. Kullanıcılar her anlamda rahatlığı viskon eşarp ve şallarda yakalayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yaz Kombinlerini Taçlandıracak Eşarp Ve Şal Modelleri
Yazın Sıcağında Terletmeyen Kumaş Türleri
Yazlık Kombinlerle Uyumlu Eşarp/Şal Modelleri
Sıcak Havalara Uygun Pratik Şal Ve Eşarp Bağlama Modelleri
Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.