Sıcak Havalara Uygun Pratik Şal Ve Eşarp Bağlama Modelleri

17-07-2023 22:20
Sıcak Havalara Uygun Pratik Şal Ve Eşarp Bağlama Modelleri

Giyim tercihleri genel olarak mevsim koşullarına göre yapılır. Belirli aksesuarlar daha çok kış aylarına uygun iken yaz aylarında kullanılmayabilir. Tesettür giyim için de bu kriter geçerlidir. Özellikle eşarp ve şal kullanımı ile tesettür giyimde mevsimsel olarak rahatlık elde edilmesi ön plandadır. Önceye göre günümüzde artık çok daha fazla modellere ulaşabilirsiniz. Kumaş türlerinde de aynı şekilde en çok bilinenlerin haricinde alternatiflere de sahibiz. Kullanıcılar yönünden bu çok önemli bir avantajdır. Ancak mevsimine göre tercih ettiğiniz kumaşlar, modeller farklı bağlama yöntemlerine sahip olabilir. Buna yönelik olarak, yaz ayları için uygun şal ve eşarp bağlama modelleri içeriğimizde size zaman kazandıracak tavsiyelere ulaşabilirsiniz.

Yazın En Çok Tercih Edilen Şal ve Eşarplar

Yaz aylarında artan sıcaklık ülkemizin her noktasında kendini gösterir. Artan sıcaklıklar tercih ettiğimiz giyimler, yapı alanları gibi birçok noktada da etkisini göstermektedir. Sıcaklıklardan en az derecede etkilenmek adına tesettür giyimde de eşarbınızı ve şallarınızı, buna göre tercih edebilirsiniz. Özellikle ipek eşarp veya şallar, tivil ipek, saf ipek şal, janjan şal, pamuk soft şal vb. ürünler yaz aylarında sıcaklığı en az hissettirecek ürünlerdir. Yapısı itibariyle nefes alan, sıkmayan formda olması kullanıcıları rahat ettirir. Buna karşın bunların bağlama yöntemleri de kendi arasında bir çeşitlilik içerir. Ancak temelde hepsi pratik ve kolaydır. 

Yaz Aylarında Şal ve Eşarplar Nasıl Bağlanır?

Sıcaklıkların oldukça yüksek olduğu yaz ayları için şal ve eşarbınızı konforunuza göre bağlayabilirsiniz. Elbette aynı şekilde konfor sağlayacak kumaş seçeneklerindeki ürünleri de seçmeniz gerekir. 


Pamuklu Şal Bağlama: Yaz veya kış aylarında da tercih edebileceğiniz pamuklu şalları bağlarken klasik bağlama yöntemini kullanabilirsiniz. Bunda esas olan şalların iki ucunu ense kısmında düğüm atarak sırt kısmından sarkık bırakabilirsiniz. Ayrıca bunu çene altında sabitleme yaparak da uçları omuz üstünden bırakabilirsiniz.


Penye Şal ve Eşarp Bağlama: Yumuşak ve hafif formuyla tercih edilen penye şallar bağlanırken ilk olarak boneyi takın. Şalı da düzgünce yerleştirdikten sonra şalın her iki ucunu omuzlardan çarpraz yönlere sarkacak şekilde atılır, tekrardan ön kısma getirilir. Burada ilk olarak alın bölümünde bone ile arasında sabitleme yapılır. Sağ tarafa sarkan şal ucunu baş üstünden enseye doğru geçirilir ve burada sıkıştırılır.


İpek Şal Bağlama: İpek kumaş ile birçok bağlama yöntemi yapılabilir. Bunda en çok tercih edilen yöntem klasik ipek şal bağlama yöntemidir. Şalı alın kısmından iki katlayarak baş üstünden geçirin. İki yandan da sarkan şal uçlarını çene altında iğne ile sabitleyin. Şalın bir ucunu omuz arkasına atın. Bunu üst kısımdan atarak yapın ve yine iğne ile sabitlemesini yapın. 


Jazz Şal Bağlama: Hafifliğiyle rahatlığı önde tutan ve kaliteli bir formu bulunan jazz şallar için de ilk olarak bone takılır. Şalı da taktıktan sonra alın kısmından sabitleyin, çene altından da sabitledikten sonra şal uçlarını arkaya atabilrsiniz. 



İlginizi Çekebilir

Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri
Yazın Sıcağında Terletmeyen Kumaş Türleri

Yaz Kombinlerini Taçlandıracak Eşarp Ve Şal Modelleri
Hafifliğiyle En Çok Tercih Edilen Eşarp ve Şallar Hangileridir?
Modest Stili Nedir , Nasıl Uygulanır ?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.