Eşarp Tokası Nedir Nasıl Seçilir ?

09-03-2023 11:53
Eşarp Tokası Nedir Nasıl Seçilir ?

Birbirinden farklı model ve renkleriyle şıklık katabilen eşarplarda kullanacağınız eşarp tokası ile daha şık görünüm yakalayabilirsiniz. Eşarbınızın renk ve desenine uygun tercih edeceğiniz toka aksesuarı ile tarzınızı daha da öne çıkarabilirsiniz. Özel günlerinizde ise kurtarıcı bir aksesuar olarak çok daha şık olmanızı sağlar. Hem özel günlerinizde hem de günlük olarak kıyafetlerinizle çok rahat kombin yapma imkanı sağlar. Kullanım alanına göre farklı modelleriyle tercih edilmeleri gerekebilir. 

Eşarp Tokası Nedir?

Şalları ve eşarpları birbirinden farklı ebatları ile bulabiliyoruz. Aynı zamanda bunlar farklı yöntemlerle değişik modeller olarak kullanılabilir. Modelleri yaparken eşarbın, şalların sabitlenmesi gerekebilir. Bu ihtiyaç için kullanılan eşarp tokası nedir sorusu da üç farklı çeşidiyle açıklanabilir. Bunlar;


- Sıkıştırma


- İğneli


- Mıknatıslı eşarp tokası olarak sıralanır.


Bunlar kullanım şekline göre tercih edilen çeşitleridir. Bir diğer noktada ise renk ve materyaline göre çok farklı çeşitleri bulunabilir. 

Eşarp Tokası Çeşitleri

Sabitleme amacıyla kullanılan eşarp tokalarında birbirinden farklı renkleriyle bulunabilir. Bakır, metal, altın, siyah gibi renkleri en fazla tercih edilen modelleridir. Bunlar üzerinden de isteğe göre işlemeli taş, pul materyalleri kullanılmaktadır. Sıkıştırmalı eşarp tokalarında çok daha sade bir tasarıma sahiptir. Eskiden en çok kullanılan iğneli modelleri de retro bir hava katan çeşitliliğe sahiptir. Mıknatıslı seçenekler ise en kullanışlı model olarak bilinir. Tasarım ve materyal konusunda da kullanıcılara aradıkları tüm çeşitleri sunmaktadır. 

Eşarp Tokası Nasıl Seçilir?

Giyim kombinlerinde olduğu gibi eşarp tokalarında da bir uyum sağlanmalıdır. Giyiminiz eşarp veya şalınızla uyumlu olarak kullanılıyorsa tokaları da bu uyum doğrultusunda tercih etmelisiniz. Çok sade bir kombin üzerinde çok şatafatlı bir model göze batabilir. Ancak giyim ve eşarptaki renge, modele uygun bir model seçerseniz şıklığınızı daha da artırabilirsiniz. Şal ve eşarplarda kumaşa zarar vermemesi için mıknatıslı seçenekler daha iyidir. Sıkıştırmalı ve iğneli modeller kumaş üzerinde deforme etkisi yaratabilir. Bu yüzden de kumaşın cinsine göre bir toka seçmek daha mantıklı olacaktır. Topuzdan tutturmak için de eşarp topuz tokası ideal olacaktır. 

Eşarp Tokası Nasıl Takılır?

Bu ürünlerin kullanımında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olacaktır. Burada tokanın modeline göre bir yol izlemeniz gerekir. 


- Eğer toka veya bone kullanıyorsanız önce bunları takın. 

- Eşarbınızı/şalınızı en düzgün şekilde yerleştirin.

- Eşarbınızı alın ve çene kısımlarından istediğiniz şekilde düzeltin.

- Modele göre eşarp uçlarını birleştirin. 

- Eğer mıknatıslı modeli kullanıyorsanız tek veya çift elle sabitleme işlemini yapabilirsiniz.

- Sıkıştırmalı seçeneğinde ise tek elle şalı genişleme payını belirleyip diğer elinizle de tokayı aşağı yukarı hareketle istenen duruma getirin. 


İlginizi Çekebilir

Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?
Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri
Eşarp Kullanımında Bilinmesi Gereken Noktalar
Yuvarlak Yüz İçin Eşarp Bağlama Biçimleri
Desenli Eşarp Nasıl Kombinlenir
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.